Kategorier
Ikke-kategoriseret

Høj sæson for hundehvalpe – hvalpen kommer hjem

Hundehvalpe
I øjeblikket er det højsæson for hundehvalpe, der skal hjem til sin nye familie for første gang. I du eller din familie så heldige i skal have en hvalp, kommer der her 5 gode råd til, hvordan du skaber de bedste rammer for familiens nye medlem.

En hundehvalp sover 20 timer i døgnet
Det er meget vigtigt at en hundehvalp for al den søvn, som den har behov, ellers vil hvalpen mistrives og indlæring og renlighed er det første som ”spares” væk i hundens bevidsthed. Derfor er det vigtigt hvis man har mindre børn, at man forklare: at hvalpen skal sove, lige så meget som et lille barn, og når den sover så skal man lade den være, selvom den er sød.

Sæt grænser for hvalpen med det samme
En hvalp tager på ingen måde skade af at man sætter grænser, hvis den bider, ødelægger ting, eller laver andre ulykker. Hunde og især hvalpe er vant til at blive ”sat på plads” af sin mor eller søskende, når den bryder med ”flokkens” uskrevne regler. Derfor er det ikke forkert at ”skælde” ud, når blot det gøres på en blid måde som ikke skræmmer hvalpen.

”Gamle hunde” er de bedste til at opdrage
Har man en hund i forvejen, vil man hurtigt se at den ”gamle” hund bliver ungdommelig, og i nogen tilfælde kan ældre hunde også begynde at tisse indendørs, dette er dog sjældent. Normalt vi man opleve et en ældre hund vil irettesætte en hvalp, når denne bryder regler, som den ældre hund er vokset op under. Til tider kan det virke hårdt når hunde sætter hinanden på plads, men det er helt naturligt, og man bør ikke gribe ind.

Start renlighedstræning med det samme
Alle vi jo gerne have at den nye hvalp hurtigst muligt bliver renlig. Den eneste metode til at opnå dette er tålmodighed, også selvom det betyder at man engang i mellem må stå ude i haven klokken 22:00, og vente på at hvalpen besørger.

Læg aldrig aviser på gulvet som hvalpen ”bare” kan tisse på. Det vil helt sikkert resultere i at hvalpen er meget længere om at blive renlig.

Vær’ en kærlig og hengiven hundemor
Når alt kommer til at handler det om tillid mellem dig og din hvalp. Hvis du er indstillet på at en hvalp godt kan ødelægge, tisse, bide og være meget opmærksomhedskrævende, så skal det nok gå. Chancen for et langt og godt venskab, forbedres hvis du som menneske sætter dig grundigt ind i, hvad det vil sige at være hundeejer.

Mere information om hvalpe